Univerzális Diesel Lefújószelep HKS SQV4 style (Blow off valve) Szett

29846914 ####. ##. ##. #:##

Adatok

Általános

Állapot:
Új

Leírás

Univerzális Diesel Lefújószelep HKS SQV4 style (Blow off valve) Szett

Ez a szett az alábbi alkatrészeket tartalmazza:

- Diesel lefújószelep vezérlő elektronika, 1db

- Szolenoid diesel lefújószelep vezérléshez, 1db

- 25mm-es egyszerű felépítésű lefújó szelep 1db

- Alumínium, csavaros toldat gumi intercooler cső leágaztatáshoz 1db

- Kábelkorbács a vezérlő és a szolenoid közé

- 3mm-es citromsárga vákuum szilikon cső, 1m


A szolenoidot a vákuum pumpára és szívócső nyomásra kell kötni, illetve a vezérlő itt is az elektromos gázpedál 5Voltos szálát figyeli. A lefújószelep rögzítését a nyomócsövekbe itt úgy tudod megoldani, hogy egy lyukat vágsz a gumi intercooler csőbe, majd a szettben található speciális toldattal rögzíted a lefújószelepet helyére.

Mint minden diesel autónál jelen esetben is vedd figyelembe, hogy ha erős a lefújószelepben az előfeszítő rugó (vagy már gyenge a vákuum pumpa a motorban), akkor szükséged lehet egy extra vákuum tartályra, amit a webshopunkból meg tudsz vásárolni! Ha a szolenoid kivezérlése működik, de a szelep mégsem nyit ki, akkor a vákuummal lesz a probléma (a vákuum erejével).

Szintén fontos tudnivaló, hogy a szolenoid 3. ágát feltétlenül nyomás ágra (szívócsonk, vagy turbó kompresszor fedél csatlakozás) kell kötni, különben a töltőnyomás ki fogja nyitni a lefújószelepet!


A vezérlő működéséről néhány szó:

- ez az elektronika a gázpedál állás potmétert figyelni

- a motorvezérlő felé induló 5Voltos szálat kell bekötni a vezérlőbe, ebből tudja az elektronika, hogy a pedált felengedted (ekkor dolgozik a szolenoid és általa a lefújószelep)

- az elektronika intelligens, nem kell teljesen felengedni a gázpedált, hogy kivezérelje a szolenoidot (nyissa a lefújószelepet)

- az elektronika a szolenoid nyitási idejét a gázpedál állásától függően változtatja: nagyobb gázpedál állásról való felengedéskor hosszabb időre vezérli ki a szolenoidot

Tovább a boltba

Képek

Univerzális Diesel Lefújószelep HKS SQV4 style (Blow off valve) Szett 1. kép
Univerzális Diesel Lefújószelep HKS SQV4 style (Blow off valve) Szett 1. kép