Minek Magyarországra ennyi versenypálya?

Most olvastam hogy Balaton mellett épül egy újabb versenypálya:
http://formula.hu/hirek/153/391/80252/uj-versenypalya-magyarorszagon

Meg épül a Hell ring Miskolc mellett meg így is van egy rakat igaz eléggé lepukkantak. Csak kérdem én minek?
Egy évben egyszer jön az F1, meg egyszer a WTCC mindkettő a Hungaroringre aztán annyi. Az OB meg egy vicc rendeznek 4-5 versenyt több mint felét külföldön. Meg amúgy is alig vannak indulók. Kinek éri ez meg így? Meg mi értelme?

2013.08.07. 11:39 Jókérdés > Sport > Autósport > Forma 1

Válaszok - összesen 5 válasz érkezett

1. oldal (összesen 1 oldal)
0

A közmédián lehet hogy a technikai sport a jövő de ameddig egy barátok köztöt vagy akármelyik ócska valóságshowt kétszer annyian nézik minden este mint a legnézettebb F1 futamot meg tízszer annyian mint a wtcc-t elég komolytalan. De mint írtam nem is az a gond hogy ezeket nyomják inkább nyomják ezt mint a focit, csak az hogy hetente felhúznak egy új pályát világmegváltó tervekkel aztán jobb esetben húzzák 1-2 évig majd lehúzzák a rolót, mert az itthoni autóversenyzés elég szegényes nemzetközi sorozatok meg nem jönnek ide vagy ha jönnek is akkor csak a ringre jönnek mert az egyetlen jól megközelíthető, jelentős helyen lévő pálya. Talán be kéne indítani néhány komoly utánpótlás sorozatot, csak az a baj hogy mnaszt olyanok vezetik akiknek az a feladatuk, hogy az itthoni autósportot olyan szinten tartságk hogy a focit ne veszélyeztesse. Ezen kéne dolgozni emg ebbe pénzt ölni kezdetnek utána elkezdeni pályákat építeni. Idén pl össz vissz három gyorsasági országos bajnoki futam lesz magyarországon abból kettő a hungaroringen. aztán arra is kimegy összesen 50 ember.

Amúgy csak egy példa ausztriának vannak autóversenyzői, van világbajnok f1 csapatuk, utánpótlás sorozataik és van három pályájuk összesen. Nekünk semmink nincs és van 10 pálya sacc per kb.

2013.08.14. 22:02 Kérdező válasza
1

Hát úgy tűnik, ebben nagyon nem értünk egyet :) de ettől színes a világ.
Egyrészt rögtön eszembe jutott, hogy láttad te már pl a Moscow Raceway felé vezető úttalan-utakat? Olyat még Magyarországon sem látni. És bezötykölődnek oda mégis a nemzetközi sorozatok. Rossz nézni ahogy a milliárdos technikát szállító kamionok szerencsétlenkednek a néhol iszonyat kátyús, néhol felmart, és néhol bizony földből készült utakon. De ez csak egy példa, voltam már több olyan pályán a világban, ahova alig lehetett bejutni. Annyi a lényeg, hogy maga a pálya megfeleljen a FIA és/vagy a FIM szabályainak.
A másik, a nézőszám. Ebben igazad van, nem vagyunk a toppon. Viszont én az utóbbi időben egy javuló tendenciát véltem felfedezni.
A közmédia is rájött, hogy a technikai sportokban a jövő. Kezdi szépen kóstoltatni az átlag magyarral a motorsportokat. Megvette az F1 exkluzív sugárzási jogait, a WTCC sugárzási jogait, és második éve csinálják nyáron az autós-motoros rendezvényt, élő közvetítéssel. És úgy tűnik, az embereknek ízlik. Kezdetnek nem is olyan rossz.
És azért a kereskedelmi csatornákon is jóval több motorsporttal kapcsolatos dolgot látni, mint pár évvel ezelőtt.
Sőt, még a bulvárlapok is kezdenek nyitni a dolog felé. Csak egy apró példa: a napokban meglepődve vettem észre a blikknél, hogy megírták Major Benedek futamgyőzelmét. Azért ilyeneket korábban nem lehetett olvasni ilyen és ehhez hasonló újságokban. Sőt, a blikk szponzorálja a Zengőéket, szóval innen is látszik hogy Magyarország elkezdett nyitni efelé a világ felé.
Abban is igazat adok, hogy nem szabadna az enyészetnek adni a meglévő pályáinkat, viszont én akkor is örülök az új pályáknak, mert ezzel csakis nyerhetünk.

2013.08.12. 08:42
0

"annál több esélyünk van bevonzani további nemzetközi bajnokságokat"

Jah csak ide minek bevonzani bármit is. Pár éve volt LMS futam kint voltak összesen 100-an. Itt semmi nem érdekli az embereket amit nem nyomnak a retyó klubbon. Amúőgy meg ha választhatnak hogy Pesttől néhány kilométerre menjenek vagy az istenháta mögé amit földúton meg szántókon keresztül kell megközelíteni szted melyiket választja egy komoly sorozat? Ezek a pályák értelmetlenek. Inkább a meglévőket kéne felújítani így is van 8-10 pálya csak fele egy romhalmaz nyakig érő gazzal, mert ahelyett hogy egy fillért is költenének rá inkább újat építenek, amit aztán megint nem használnak semmire majd 1-2 év után.

2013.08.10. 16:42 Kérdező válasza
0

Inkább örüljünk, minél több pályánk van, mert ez a jövő.
Elég felületesen követed a motorsportokat, ha annyi ugrik be hogy f1 meg wtcc. A hungaroringet pl ha ki akarnád bérelni, elég nehezen találnál egy szabad napot, ami még nincs kb fél-háromnegyed évre előre lefoglalva.
Minél több pályánk van, annál több esélyünk van bevonzani további nemzetközi bajnokságokat, és ezzel csak nyerhetünk.
Plusz, nem tudom tudsz e róla, de jelenleg rengeteg kimelkedő tehetségünk van mind autós, mind motoros körökben, csak sajnos egy valami hiányzik nekik: a lehetőség. Sajnos csak egy bizonyos körben ismertek, abban a körben, amelyik igazán benne van a technikai sportok világában. Ha épülnek az új pályák, az nekik is egyre több lehetőséget ad.

2013.08.09. 13:33
0

Na erre én is kíváncsi lennék. Anno a Balatonring a Moto GP miatt épült volna ami még oké is. Gondolom az lenne a cél hogy az elöregedett Hungaroringet váltsa valamelyik de egyik se életképes. Ez alkalmatlan lesz F1-re meg amúgyis szar a vonalvezetése a Hell Ring meg Miskolc...na persze majd oda vinnének ekkora sporteseményt. Szerintem csak át kéne építeni meg felújítani a jó öreg Ringet ezeket meg hagyni a francba, egyedül munkahely teremtésre jók az legalább pozitívum.

2013.08.08. 07:48
1. oldal (összesen 1 oldal)
Válaszolok a kérdésre

Ha válaszolni akarsz, jelentkezz be vagy regisztrálj!

Megosztom ezt a kérdést

Ajánlom ezt a kérdést

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj

Üzenek a kérdezőnek

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj

Hasonló hirdetések