Miért drágább a VW Phaeton mint az Audi A8? Illetve az Audi Q7 is olcsóbb a VW Touareg-nél. De miért?

Ráadásul az Audi sokkal többet ad, 435 lóerőt, a phaeton pedig "csak" 340-et. 30 milla körüli összegért. De a Phaeton drágább kicsivel.

Meg másik kédésben írták, hogy a Phaeton olyan mint az A8, csak vasból. Olvastam is az A8-ról, hogy hülye aluminíumból csinálják a kocsit ami miatt egyszerhasználatos lesz kb.. A VW ezek szerint jobb mint az Audi? Meg a 8-as Audi ma már gyengébb mint a régi? Mármint a kasznija. Pedig nagy batár autó, 195 cm széles, de nagyon rákaptak, hogy szar aluminiumból csinálják.

2015.03.06. 20:33 , Ardika által Jókérdés > Mindennapok > Mit válasszak

Válaszok - összesen 2 válasz érkezett

1. oldal (összesen 1 oldal)
0

A Phaeton azért ilyen drága mert senki sem veszi, és minden autón elég sokat bukik a VW. Mellesleg, nem drágább, az alapmodell 2 misivel olcsóbb az A8-nál, magasabb felszereltségi szintnél még nagyobb a különbség az Audi javára. Q7 szintén drágább, az alapkivitel is és az azonos szinten extrázott verzió is (sőt, az Audinál hosszabb az extralista).

És engedd meg hogy kicsit műszaki ismereteket oktassak (most tekintsünk el hogy vas vagy acél, a lényeg ugyanaz).
A vas sűrűsége nagyobb mint az alumíniumé. Így ugyanaz a kasztni vasból nehezebb mint alumíniumból. Viszont ma már olyan alukasztnikat tudnak gyártani amik ugyanolyan erősek mintha acélból lennének, viszont könnyebbek. Ettől jobb lesz az autó menettulajdonsága, kevesebbet fogyaszt, és ugyanolyan biztonságos. Azért mondják egyszer használatosnak, mert az alumíniumot nem lehet kikalapálni, melegíteni mint a vasat, így balesetkor csak cserélni lehet a sérült elemet. A legtöbb prémiumgyártó ezért igyekszik minél több vasat alumíniummal helyettesíteni.
Így nem gyengébb mint a régi. Nem szar alumíniumból van, hanem a modern autóipar egyik legkomolyabb kutatási-műszaki megoldása. A VW nem jobb mint az Audi, mert mindkettő a VW cégcsoport autója, viszont az Audival egy gazdagabb réteget céloznak meg, akiknek ki kell elégíteni az igényeit. (jó, árban jobbak a VW-k, de minőségben már nem)

2015.03.09. 06:11 , Karcsi7 által
0

A phaeton azt hiszem hogy alapból veszteséges a VW-nek.

2015.03.08. 13:18
1. oldal (összesen 1 oldal)
Válaszolok a kérdésre

Ha válaszolni akarsz, jelentkezz be vagy regisztrálj!

Megosztom ezt a kérdést

Ajánlom ezt a kérdést

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj

Üzenek a kérdezőnek

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj