Fékezéskor ugrál a fékpedál, és ráz a kormány, mi lehet a baj?

Suzuki Swift Sedanról van szó. Hátsó fékbetétek újak, meg lettek vasalgatva is. Azzal kezdődött az egész, hogy 100km/h fölött rázott a kormány. Akkor centírozás, de kiderült, hogy a gumiban elszakadtak a szálak. Átraktam másik kerekekre, de így is ugyanaz volt a hiba. Először arra gondoltam, hogy az első kerék nincs rendesen centírozva, vagy itt is a gumi sz*r. Megcseréltem a kerekeket, az elsők hátra, hátsók előre kerültek, így már menet közben nem ráz a kormány, de a fékpedál még jobban ugrál. Kis sebességnél is. Mi lehet az oka? Ovális fékdob, vagy inkább az első futómű/fék lehet a ludas? Vagy minden egyszerre :)

Válaszok - összesen 6 válasz érkezett

1. oldal (összesen 1 oldal)
0

Szia!

Nekünk is ez volt a baj pont Suzinál elvittük kicentírozni és kiderűlt nem volt rajta tehermentesítő nos vettünk 4-et. Azóta jó esetleg nézd meg,hogy van-e tehermentesítőd.

2014.06.15. 11:18 , pistike által
0

hullámos a féktárcsa vagy a dob ovális

2014.06.14. 21:03 , pistike által
0

Az első fék szokta cibálni a kormányt, a fékpedált a hátsó is tudja. Jellemző az ilyen bajoknál hogy a féktárcsa vetemedés miatt hullámos lesz, ha fel lehet még szabályozni (eszterályos tudja) akkor azt kell tenni. Plusz átnézni a féknyergeket, hogy nem szorulnak e a vezetőcsapjukon, valamint érdemes ekkor "megjáratni" a munkahengerek dugattyúit. Ha úgy gondolod hogy neked ez nem megy, akkor vidd el szerelőhöz.

2014.06.14. 11:12 , pistike által
0

A hátsó fékdobok oválissága okozta nekem a rázást.A kipróbálása egyszerű.A kézifékkel való fékezés(nem berántva,csak normálisan húzva)menet közben és ha ráz akkor a hiba ott van.

2014.06.13. 22:14
0

Ez tök olyan, mint amikor az abs működésbe lép :)
Mondjuk nekem csak jégen volt ilyen. Nyilván most nem kéne ilyet csinálnia.
De mit mondott a szerelő??

2014.06.10. 21:42 , pistike által
1

Ha fékpedálon érzed a rezonanciát akkor ott valószinüleg az első futóműben kell keresni a hibát, azon belül is a fékeknél. Valszeg hullámos a tárcsád.

2014.06.10. 08:27
1. oldal (összesen 1 oldal)
Válaszolok a kérdésre

Ha válaszolni akarsz, jelentkezz be vagy regisztrálj!

Megosztom ezt a kérdést

Ajánlom ezt a kérdést

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj

Üzenek a kérdezőnek

Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy regisztrálj