Csoportok


Gépjármű mechanika
Hirdetés törölve!
A (Ford mondeo 3 1,8 2,0 katalizátor euro 4) cimű hirdetést már törölték rendszerünkből.


Jókérdés

Mi történhetett a fékemmel?

Leesett ugye a pici hó. Nem téma, mondom megyek egy kanyart. Egyik erősebb fékezésnél érzem, hogy dolgozik az ABS 4-5-6 visszarugdosó érzés és kiveszi a lábam alól a pedált és lassul a kocsi. Ezután azonban meglepődtem. Következő fékhez nyúláskor puha a pedál. Fogni fog egészen lenn és most is tudom blokkolóra fékezni, de nagyon lenn. Eddig mindig egész magasan fogott keményen ahogy normálisan kellett. (Benyomtam 3/4 tájékon felkeményedett és ott maradt) Jelenleg kb a pedál félútján érzem, hogy kezd fogni, de csak alsó harmadban keményedik fel. Folyadékszint normálisan max jelzés alatt picivel és nem fogy. Valamitől talán fellevegősödött volna? Óvatos pumpálásokra 3-4 után megint keményen fenn fog, de ha megyek tovább újra egész lenn fog csak. Kicsit aggasztó, mert nem szeretnék senkit előretolni a sorban...... Ford Mondeo MK1

Hogyan tudnék kulcsot cserélni?

Sziasztok! Két napja vettem egy 97-es Mondeo 1.8td kombit. Az autó vételekor is tudtam egy viszonylag kellemetlen problémájáról: mindkét gyári kulcs el van kopva elég rendesen, és a gyújtés kapcsoló még ezeknél is jobban, borzalmas nehéz eltekerni a kulcsot, csak egy bizonyos technikával lehetséges. Esetleg tudnátok segíteni, mi lehetne a legjobb/olcsóbb megoldás a problémára? nem szeretném beletörni a kulcsokat, ezért szerintem vagy ezt az egészet kéne felújítani, vagy bontottan venni bele zárbetéteket, hogy ne két kulcsos legyen, viszont akkor ahhoz ki kellene iktatni az immo-t, amit nem tudom hogy lehet/lehet-e Köszi előre is!

Mi okozhat ilyen hibát 2008-as Mondeonál?

Sziasztok 3 hete lettem egy 2008-as Mondeo boldog tulajdonosa, de van egy kis üröm az örömben. A kézikönyvből tudom, hogy a parkradar 3 mp-es hosszú sípolása hibát jelez. Ez a vásárlástól így van, viszont az egyik nap (de tényleg csak egy napig) működött... aztán megint nem. Az érzékelőket megtisztítottam, a csatlakozókat megnéztem, össze vannak dugva. Az érzékelők tehát jók, mert 1 nap működtek normálisan.. Találkoztatok már hasonló problémával? Mi lehet a hiba oka?

Másoknál is volt ilyen klímahiba?

Mondeo 2008, 2.0 tdci titanium a kocsim. Tavasz lévén kitakaríttattam a klímát. Klímás mondta, javítani kell a klímakompresszort, nem működik. Ezt kijavította, de továbbra sem indul a klíma. Szerinte valami relé a gond (nem pontosan így fogalmazott, kicsit szakmaisabban hangzott). Ő nem ért az elektronikához. Közölte azt is, hogy a hűtőventi sem indul, talán pont emiatt. Hosszú távokon használom a gépet, gondoltam nem gond, még nincs meleg. Autóvillamos szerelő nem tudta kiolvasni a hibát, inkább hozzá sem nyúlt. Ok, akkor márkaszervíz, jövő hétre van időpont. De közben egy dugóban felforrt a hűtővíz... Klíma továbbra sem üzemel... Tudtok tanácsot adni, javasolni szerelőt, szervízt Győr vagy Sopron közelében, vagy esetleg diagnosztizálni a leírtak alapján?

rallye2.hu logóvideo.racing.hu partner logo